Skip to main content

És el principal resultat del projecte ProSumE, finalitzat al 2018, i desenvolupat per Las Naves, Climate KIC i la Càtedra.

Fins a un 30% de la demanda d’electricitat en la ciutat de València (i un 90% de la demanda del sector domèstic) podria cobrirse amb generació fotovoltaica en cobertes d’edificis. Són els resultats de l’estudi realitzat durant 2018 per Tomàs Gómez i altres investigadores de la càtedra. L’estudi estima el potencial de generació fotovoltaica per a instalacions de generació en habitatges tipus (accedir a l’informe complet ací).

Aquest estudi és part del projecte ProSumE, orientat a proporcionar eines tècniques per a que veïns i veïnes de València es convertisquen en prosumidores, això és, produïsquen part de l’electricitat que consumeixen mitjançant panells fotovoltaics instal.lats en els seus teulades i terrats.

Amb aquest i altres estudis, ProSumE ha definit un primer full de ruta per a l’enlairament del model de prosumidors a València. El full de ruta orienta als actors urbans sobre com desplegar el model de prosumidor a la ciutat de València. També pretén incitar a l’Ajuntament de la ciutat a impulsar el model i facilitar que uns altres també ho facen, eliminant traves administratives.

 

Informe Analysis of the Technical Potential for Prosumer Production in València.

Pàgina web del projecte Prosume: https://www.lasnaves.com/proyectos/prosume/?lang=es