Skip to main content
  • El mòdul de càlcul fotovoltaic desenvolupat per la Càtedra incorpora el càlcul de les ombres per a identificar la ubicació ideal d’una comunitat energètica local en el districte d’Algirós de València

 

Utilitzant com a eina el mòdul de càlcul de potencial de generació fotovoltaica (ombres incloses), hem generat a petició de la Fundació València Clima i Energia un estudi preliminar sobre possibles ubicacions d’instal.lacions solars al voltant de les quals desenvolupar una comunitat energètica local.

El mòdul fotovoltaic calcula les ombres projectades en la coberta de qualsevol edifici així com la superficie disponible sobre la qual instal.lar els panells a partir de dades cadastrals i dades LIDAR.

Per a l’estimació de la producció elèctrica utilitzem un model de radiació isotròpic tenint en consideració l’efecte de la temperatura sobre el rendiment dels panells i la degradació dels mateixos al llarg de la seua vida útil (25 anys). La demanda elèctrica s’estima mitjançant ràtios de demanda anual, i comptabilitzant automàticament amb el cadastre el nombre de domicilis de l’edifici, fet que permet escalar els perfils de demanda horària tipus que subministra Red Eléctrica de España.