Skip to main content

Desenvolupem en col.laboració l’app Transició Energètica en Comunitat

 

Un equip de treball en el qual participa la Càtedra està desenvolupant l’app Transició Energètica en Comunitat en resposta a la crida de Desafíaments Comuns de Frena la Corba (la Guía d’iniciatives ciutadanes enfront del coronavirus, innovació social i resiliència cívica en temps de pandèmia)

L’App Transició Energètica en Comunitat connecta als actors, comparteix recursos i organitza accions col.lectives.

L’objectiu és implementar una plataforma en línia que connecte als actors de la transició energètica urbana, els permeta compartir recursos, organitzar accions col.lectives donar exemples de bones pràctiques, etc.

La proposta respón a la necessitat d’informar i facilitar les accions des de la base, individuals o en comunitat, per a garantir el dret a l’energia, i que siga neta i inesgotable.

La plataforma fomentarà l’educació energètica, l’estalvi d’energia, la reducció del seus costos, l’autoconsum d’energia individual i col.lectiu, les compres col.lectives de béns per a aquests fins, el consum d’energia responsable, etc. Servirà tant per a especialistes com per a consumidors interessats.

La pandèmia de COVID-19 obliga a un enorme esforç de recuperació que ha de promoure, entre altres , una transició energètica sostenible e inclusiva, complint els ODS. Les ciutats són crítiques en la transició i les comunitats urbanes un recurs humà rellevant i resilient.