Aportem un enfocament multidisciplinari que combina les perspectives tècniques, econòmiques, social i geogràfica

L'EQUIP

Carla Montagud

Carla Montagud

Doctora Enginyera Industrial

Directora de la Càtedra

Enginyera Industrial (Especialitat Energia) i Doctora Enginyera Industrial per la Universitat Politècnica de València (UPV), Espanya. Actualment a l’àrea tèrmica de l’Institut Universitari d’Enginyeria Energètica, i en la subdirecció de l’Escola Tècnica Superior d’Enginyers Industrials (ETSII) de la UPV.

És professora titular d’Universitat pertanyent al departamento de Termodinàmica Aplicada. Imparteix docencia en el Grau d’Enginyeria en Tecnologies Industrials (GITI) impartint l’assignatura de “Transmissió de calor” i en el Màster Universitari en Tecnologia Energètica per al Desenvolupament Sostenible (MUTEDS), en les assignatures de “Disseny-projecte de sistemes energètics”, “Avaluació tècnic-econòmica de sistemes energètics” i “Noves tecnologies energètiques en edificis. Edificis de consum mínim d’energia”.
La seua activitat investigadora, com a membre de l’àrea tèrmica del IUIIE, se centra en el Disseny, Modelat, Anàlisi Energètic i Optimització Tècnic-econòmic de sistemes energètics complexos per a la producció de calefacció, refrigeració i aigua calenta sanitària. Promou que la societat tendisca cap a un sistema energètic 100% renovable, eficient, integrador i sostenible per a poder combatre la pobresa energètica i el canvi climàtic.
Llegir més >>

Tomás Gómez Navarro

Doctor Enginyer Industrial

Director de l’Institut d’Enginyeria Energètica

Enginyer Industrial i Doctor Enginyer Industrial per la Universitat Politècnica de València (UPV), Espanya. Actualment en l’àrea d’Energies Renovables i Serveis Energètics Avançats de l’Institut Universitari d’Enginyeria Energètica.

La seua trajectòria comença investigant la relació entre les activitats econòmiques i el medi ambient fa més de 20 anys. De les Avaluacions Ambientals va passar a les propostes de Producción Neta i Eco-innovació, d’ací les Energies Renovables. Promou que l’energia siga un dret, que les fonts d’energia siguen netes e inesgotables i que es prenga consciència de la limitació d’eixe recurs per a fer-lo tan eficient com siga posible.

Té nombroses publicacions sobre aquestes citades matèries, entre artícles de revista, patents i llibres. A més ha liderat o participat en nombrosos projectes amb finançament públic o privat, internacional o nacional. Ha impartit més de 1200 hores de seminaris i conferències en països europeus com França, Alemanya, Polònia o Italia; i païssos llatinoamericans com Colombia, Xile, Argentina, Ecuador, Uruguay, República Dominicana, etc.

Llegir més >>

Iván Cuesta

Enginyer Industrial i Doctor

Investigue les trajectòries de transició energètica de les ciutats i els ecosistemes d’actors que donen forma a aquestes trajectòries. Vaig estudiar enginyeria en la UPV (València), un màster en energies renovables en la UPNA (Pamplona), i el doctorat en la Universitat d’Edimburg.

Llegir més >>

Álvaro Manso

Doctorand en Desenvolupament Local i Cooperació Internacional

Enginyer Químic (UV), Màster en Energies Renovables, Piles de Combustible i Hidrogen (UIMP) i Màster en Tecnologies Energètiques per al Desenvolupament Sostenible (UPV). Estic investigant el desenvolupament de les comunitats energètiques locals en l’àmbit urbà. La meua investigació se centra en estudiar el potencial de l’emmagatzematge i la flexibilitat de la demanda de la comunitat. Per a això, estem desenvolupant un model informàtic per a simular una comunitat energètica amb el qual provar diferents opcions d’emmagatzematge i flexibilitat.
Llegir més >>

David Tortosa

Estudiant d’Enginyeria de l’Energia

Estudiant del grau en Enginyeria de l’Energia a la Universitat Politècnica de València. Em dedique al desenvolupament de comunitats
energètiques en l’àrea d’Energies Renovables de l’Institut Universitari d’Enginyeria Energètica. Molt interessat en el desafiament
tècnic, social, mediambiental i econòmic que ens ofereix la transició energètica.

Llegir més >>

Mireia Roncero

Enginyera Química

Estudiant del Màster en Tecnologia Energètica per al Desenvolupament Sostenible de la Universitat Politècnica de València.

Llegir més >>

Isabel Aparisi

Doctoranda en Desenvolupament Local i Cooperació Internacional

Enginyera en Tecnologies Industrials i Màster en Tecnologies Energètiques per al Desenvolupament Sostenible (UPV). Actualment realitzant el doctorat en la UPV, el meu camp d’investigació es centra en el desenvolupament d’una metodologia per a la planificació energètica de districtes residencials urbans per a una transició energètica justa.
Llegir més >>

Ricardo Tecles

Enginyer en Tecnologies Industrials

Actualment estudie l’Especialitat d’Utilització d’Energia del Màster Universitari en Enginyeria Industrial de la Universitat Politècnica de València. Des de xicotet he crescut en un ambient en el qual s’ha generat energia respectant el medi ambient. Per això, estic altament compromés amb la transició energètica que requereix la societat i per a mi és un orgull poder estar aportant el meu xicotet gra de sorra formant part de la Càtedra de Transició Energètica Urbana.

Llegir més >>

Sergio Salmerón

Estudiant del Màster en Tecnologia Energètica per al Desenvolupament Sostenible

Vaig estudiar el Grau en Enginyeria de Recursos Minerals i Energia en la Universitat Politècnica de Cartagena i vaig realitzar el programa Erasmus + en la Universitat Tècnica d’Ostrava en la República Txeca. Actualment em trobe estudiant el Màster en Tecnologia Energètica per al Desenvolupament Sostenible en la Universitat Politècnica de València.

Considere intrigant i de vital importància el desenvolupament d’una transició energètica lliure d’emissions i justa per a tothom.

Llegir més >>

ESCOLTEM


LES VOSTRES


PROPOSTES

A la Càtedra tenim molt d’interés per escoltar i
recolzar propostes de grups d’interés, organitzacions de
la societat civil, administracions públiques, actors innovadors, etc.
que oferisquen solucions a reptes de la transició energètica a les ciutats.

CONTACTE