Skip to main content

Descarbonitzar la ciutat i democratitzar l’energia

CÀTEDRA DE TRANSICIÓ ENERGÈTICA URBANA UPV

SABER MÉS

La Càtedra és un laboratori de projectes i idees innovadores per a la transició energètica de les ciutats. Volem transformar la ciutat des de l’energia i el sistema energètic des de la ciutat, en dues direccions: descarbonitzar la ciutat i democratitzar l’energia. Ho fem mitjançant projectes propis i en diàleg estratègic amb l’ecosistema de transició energètica de València.

Col·laborem estretament amb l’Ajuntament de València: el centre d’innovació social i urbana Las Naves, la Fundació València Clima i Energia, el Servei d’Innovació i Gestió del Coneixement, el Servei d’Emergència Climàtica i Transició Energètica i la coordinació de Estratègies Urbanes i Agenda Sostenible.

MESA DE TRANSICIÓ ENERGÈTICA DE VALÈNCIA

En la Mesa de Transició Energètica aportem idees per al Full de Ruta de Transició Energètica cap a 2050. Volem que València avance per una senda de descarbonització profunda cap a una ciutat justa i sostenible, i que siga una de les primeres 100 ciutats climàticament neutres de la Unió Europea. Amb les nostres propostes i estudis alimentem un diàleg estratègic sobre quins camins pot seguir la transició energètica de la ciutat.

VORE MÉS

DISTRICTES D’ENERGIA POSITIVA

Els Districtes d’Energia Positiva transcendeixen l’enfocament tradicional en la rehabilitació de vivendes en favor d’una planificació energètica estratègica més audaç i disruptiva. També ofereixen l’espai físic per a que l’ecosistema de transició prototipe nous models de provisió d’energia: prosumidors, comunitats energètiques de barri i esquemes de transició justa (amb les persones i amb els territoris) des del dret a l’energia.

Les teulades de València compten amb potencial tècnic per a cobrir una part significativa de la demanda elèctrica de la ciutat. Proposem realitzar aquest potencial barri a barri mitjançant Districtes d’Energia Positiva i avançar així cap a la ciutat neutra en carboni.

VORE MÉS

PROSUMIDORS

Vore més

COMUNITATS ENERGÈTIQUES LOCALS

Vore més

TRANSICIÓ JUSTA

Vore més

ESCOLTEM


LES VOSTRES


PROPOSTES

A la Càtedra tenim molt d’interés per escoltar i
apoyar propostes de grups d’interés, organitzacions de la societat civil,
administracions públiques, actors innovadors, etc. que oferisquen solucions
a reptes de la transició energètica a les ciutats.

CONTACTE