Descarbonitzar la ciutat i democratitzar l’energia

CÀTEDRA DE TRANSICIÓ ENERGÈTICA URBANA UPV

SABER MÉS

La Càtedra és un laboratori de projectes i idees innovadores per a la transició energètica urbana. Volem transformar la ciutat des de l’energia, però també aspirem a canviar el sistema energètica des de la ciutat. Ho fem mitjançant projectes innovadors i amb el diàleg dins de l’ecosistema de transició energètica de València. Amb l’ecosistema urbà treballem en dues direccions: descarbonitzar la ciutat i democratitzar l’energia. En particular, col·laborem estretament amb el centre d’innovació social i urbana Las Naves, la Fundació València Clima i Energia, el Servei d’Innovació i Gestió del Coneixement, la coordinació de Estratègies Urbanes i Agenda Sostenible i el Servei d’Emergència Climàtica i Transició Energètica.

MESA DE TRANSICIÓ ENERGÈTICA DE VALÈNCIA

En la Mesa de Transició Energètica aportem idees per al Full de Ruta de Transició Energètica cap a 2050. Volem que València avance per una senda de descarbonització profunda cap a una ciutat justa i sostenible, i que siga una de les primeres 100 ciutats climàticament neutres de la Unió Europea. Amb les nostres propostes també alimentem un diàleg estratègic sobre quina ruta ha de seguir la transició energètica de la ciutat.

VORE MÉS

DISTRICTES D’ENERGIA POSITIVA

Les teulades de València compten amb potencial tècnic per a cobrir una part significativa de la demanda elèctrica de la ciutat. Proposem realitzar aquest potencial barri a barri mitjançant Districtes d’Energia Positiva i avançar així cap a la ciutat neutra en carboni. El nostre programa de Districtes d’Energia Positiva transcendeix l’enfocament tradicional en la rehabilitació de vivendes en favor d’una planificació energètica estratègica més audaç i disruptiva.

Els Districtes d’Energia Positiva ofereixen també l’espai físic per a que l’ecosistema de transició prototipe nous models de provisió d’energia: prosumidors, comunitats energètiques de barri i esquemes de transició justa (amb les persones i amb els territoris) des del dret a l’energia.

VORE MÉS

PROSUMIDORS

Vore més

COMUNITATS ENERGÈTIQUES DE BARRI

Vore més

TRANSICIÓ JUSTA

Vore més

ESCOLTEM


LES VOSTRES


PROPOSTES

A la Càtedra tenim molt d’interés per escoltar i
apoyar propostes de grups d’interés, organitzacions de la societat civil,
administracions públiques, actors innovadors, etc. que oferisquen solucions
a reptes de la transició energètica a les ciutats.

CONTACTE

SEGUEIX-NOS A LES XARXES SOCIALS

Mantín-te informat sobre les
últimes novetats seguint-nos
a les xarxes socials.