La justícia amb les persones i el territori
és el pilar sobre el qual construir una transició justa

TRANSICIÓ JUSTA

La transició energètica requereix de nous models de transició justa amb les persones i els territoris. Treballem en dues línies:

  • Garantir de forma efectiva el dret a l’energia. Treballem en metodologies innovadores de mesurament de la pobresa energètica, com a primer pas per a un diagnòstic que permeta formular polítiques energètiques i socials riguroses. Incorporem mètodes qualitatius i quantitatius, basats tant en entrevistes com en la sensorització directa de llars vulnerables. També avaluem solucions contra la pobresa energètica considerant múltiples criteris socials, tecnològics, econòmics, ambientals, etc. Les solucions multicriteri permeten dissenyar polítiques contra la pobresa energètica que contribuïsquen a transformacions estructurals a mitjà i llarg termini.
  • Contribuim a revertir el decliu de territoris peri-urbans que històricament han tingut menys oportunitats. Treballem per la descarbonització de l’Albufera amb la vista posada més enllà de la mera conservació de l’ecosistema. Col·laborem amb col·lectius de pescadors de El Palmar, Catarroja i Gandia, i amb l’ecosistema de desenvolupament local de l’Albufera en la revalorització de modes de vida i activitats econòmiques sostenibles que són part de la identitat de València.

DRET A LA ENERGIA I


POBRESA ENERGÈTICA

TERRITORIS PERI-URBANS


ALTRES ÀREES


D'INVESTIGACIÓ

Descobreix què fem en altres línies d’actuació de la Càtedra.

PROSUMIDORS

Ver más

COMUNITATS
ENERGÈTIQUES
DE BARRI

Ver más

TAMBIÉN ET POT


INTERESSAR

Visita les nostres seccions dedicades a “Publicacions” realitzades per l’equip d’investigació i mantín-te informat sobre les “Jornades” que realitzem per a poder participar com assistent.

JORNADES
I FORMACIÓ

Vore més

ACCEDEIX A LES
NOSTRES PUBLICACIONS

Vore més